Af Pia Tingstedt

www.denkærligekontrakt.dk 

Da jeg skrev bogen En kærlighedserklæring til livet, var der et langt tilløb. Sådan er det nogen gange. Vi gør vi noget, der senere viser sig at åbne nogle helt nye døre. Jeg skrev noter og afsnit i omkring 5 år, og så en dag slog det mig, at bogen skulle handle om energi.

Og så var der ikke længere et valg, jeg måtte træde ud af Administratorrollen - en masse noter, og skabe noget med noterne. Arbejdstitlen på bogen, var det første år: Tag dit liv ved hånden og vejen. Senere kom titlen: En kærlighedserklæring til livet- tag dit liv ved hånden og gå vejen.


Kan man være modig og sårbar på samme tid?

Det spørgsmål er ret interessant, for hvad er det egentligt at være sådan?

Er det at være så sart at man knækker ved mindste modgang eller modstand?

Er det måske at føle sig "nøgen" og uden filter?

Eller er det....

For snart en del år siden havde jeg den fantastiske indsigt - i mig selv, at forstå følelsen af at være parat til at dø for noget - og det er jeg, virkelig.

Det lyder teatralsk - men det er sådan jeg har det - og det føles overhovedet ikke teatralsk. Det er bare sådan!

.

. Den gang fik det mig til at tænke på Ridderne, som jeg har læst om i eventyrerne. De var villige til at ridde ud og kæmpe for noget, selv om de vidste at de kunne dø. Og jeg ved ikke med dig, men for mig er Ridderne de gode forbilleder? I Trilogien Ringenes Herre er de på en mission, som kan koste dem livet. Og blev ret meget af verden lige grebet af den historie?

.

Interessant, for det vi netop ser i fortællingen er, at selv om det de gør er usædvanligt modigt, så er de også fyldt af angst, tvivl og sårbarhed.

.

Grunden til at jeg skriver om netop dette, er at jeg føler mig utroligt sårbar i den mission jeg er på med Lifefullness®Magasin - og samtidig så er der ikke noget der kan stoppe mig. Det forekommer mig fuldstændig umuligt, og jeg kan på ingen måde sige til mig selv - stop! Lav noget andet - selv om jeg har masser af andet at tage mig til.

.

Det her får mig til at føle mig både meget levende og også meget sårbar. Og samtidig er jeg villig til at fejle. Jeg ved intet om at lave et magasin, så det giver ikke nogen mening hvis man skal se på det med fornuften. Jeg ved bare, at dette magasin vil jeg lave.

.

Så det giver mig al den mening i verden jeg har brug for.

Jeg kan ganske enkelt ikke lade være.

Og så er pludselig ikke helt så slemt at være sårbar - for det jeg får tilbage er at føle mig levende.

Breene Brown har et budskab. Hun har lavet flere TED Talks - og hun taler netop om sårbarhed og mod, og faktisk også skyld og skam. Men hun gør det på en berigende og inspirerende måde. Hun er doktor, videnskabsmand (kvinde) - og en helt fantastisk formidler.

.

Den form for sårbarhed som jeg føler er nu, er på mange måder mere livgivende og inspirerende - men kun når jeg genkender den i mig, som nu her når jeg skriver dette. Og fx, når jeg mærker, jeg tøver med at gå videre med det der giver mening for mig - men som også betyder, at jeg må vise hele mig - uden filter.

.

For det er jo lige her, at jeg har noget at give af.

.

Det er her, jeg viser det jeg forstår, og deler det.

Og naturligvis er det vildt sårbart.

For jeg ved, at jeg vil lave dette magasin. Jeg har selv manglet det - og det giver ikke længere mening, at forvente at andre laver det.

Hvordan skulle de også kunne det - det er jo mit!

Andre ville under alle omstændigheder ikke lave det på den måde, som jeg vil lave det.

Jeg skal også huske at sige, at jeg er meget taknemmelighed over de mange besvarelser jeg har fået på spørgeskemaet OG, at det ser ud til at mine indledende aktiviteter er blevet vel modtaget. For ved I hvad? Når man er sårbar og alligevel modig, så sender man et spørgeskema ud, og tænker at ingen vil besvare det. Men faktisk er det blevet fantastisk modtaget - og jeg har endda fået de allersødeste og opmuntrende kommentarer i spørgeskemaet. Og det ser ud til at det som jeg har allermest lyst til - og mulighed for (lige nu) også er det som der er stemning for.

.

Så det bliver man ikke mindre sårbar af, jeg gør i hvert fald ikke - men man bliver mere modig.

.

Så jeg er i gang med at lave en videoserie som handler om vores Indre Laboratorium - vores energi og underbevidsthed og om Livsstyringsmodellen. Og spørg lige om det er sårbart - JOOO!

.

Jeg kan huske, at jeg havde det på samme måde da jeg havde skrevet bogen - alt det arbejde, også med at finde en udgiver. Og så, da dagen oprandt (og hele perioden op til) var jeg afsindig sårbar. Så meget, at jeg helst ikke ville sælge nogen bøger. Åndsvagt, men hvis nogen læste den var jeg jo helt klædt af. Sådan har jeg det ikke mere, eller jo - men nu kan jeg leve med det

..

Men tilbage til denne video, som faktisk er 3 videoer - og den ene bliver en visualisering. Jeg har gjort mig umage med at gøre den værdifuld, og jeg er snart klar til at sende den ud.

.

Og måske - giver jeg dig her en mulighed for at dykke ind i noget af din sårbarhed og finde din styrke i det.

.

For sårbarhed er godt, når vi bruger det til at centrere vores styrke.

.

Jeg har lært at den kommer, når jeg skal gøre noget som er vigtigt for mig og på en eller anden mærkelig måde, så er det præcis her, at jeg føler mig allermest i levende.

Du får her videoen med den smukke Breene Browns TEDTalk

LifeFullness® Magasin

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: