Af Pia Tingstedt

www.denkærligekontrakt.dk 

Da jeg skrev bogen En kærlighedserklæring til livet, var der et langt tilløb. Sådan er det nogen gange. Vi gør vi noget, der senere viser sig at åbne nogle helt nye døre. Jeg skrev noter og afsnit i omkring 5 år, og så en dag slog det mig, at bogen skulle handle om energi.

Og så var der ikke længere et valg, jeg måtte træde ud af Administratorrollen - en masse noter, og skabe noget med noterne. Arbejdstitlen på bogen, var det første år: Tag dit liv ved hånden og vejen. Senere kom titlen: En kærlighedserklæring til livet- tag dit liv ved hånden og gå vejen.


En kærlighedserklæring til livet -

Tag dit liv ved hånden og gå vejen

No. 1 af en lille serie på 4

(kan sagtens læses hver for sig)

Og er det ikke det livet handler om? At gå vejen? Tage sit liv ved hånden? At træffe valg? Nogen gange træffer vi modige valg, andre gange ikke.

At skrive denne bog var egentligt ikke et valg, men at udgive den var. Og krævede meget mod for mig.

For det var meget lettere at være i Administratorrollen,her kunne jeg gemme mig...

Den der organiserer, ordner, planlægger og administrerer i mellem det som er tilstede. Og så er det, at jeg tænker på hvordan er det, at vi lander der?

For egentligt er det vel ikke det, livet handler vel?

LifeFullness® er det livet handler om. Det er bare ikke muligt at opleve LifeFullness® uden at vælge det som en mulighed. Og den mulighed vælger vi bare ikke i administratorrollen - fordi vi ikke ved det er en mulighed.

Så hvordan vælger vi LifeFullness

Vi må Livsstyre, og det lyder til gengæld en anelse kontrollerende og egoistisk, vil mange synes.

Kærlig Livsstyring er selve det grundlag som livet bygger - nemlig dig. Det er ikke den operationelle styring og kontrol af alle detaljerne sammen med en retfærdiggørelse af hvordan og og hvorfor. Det er ikke kontrollerende og egoistisk. Det er derimod, at tage ejerskabet for vores liv. Så..

Hvordan vil du gerne opleve livet? Hvad vil du gerne føle? Hvilke følelser skal du have i livet? Hvordan serder ud hvor du vil bo? Hvem er du sammen med? Hvem er du? Hvad har du på? Hvad spiser du? Hvad laver du? Hvad udretter du? Hvad giver du? Hvem hjælper du? Og hvem hjælper dig? Hvem inspirerer dig? Hvordan har I det sammen? Hvilke fællesskaber er du i? 

Uanset hvor du er i livet, så se på hvor du er nu? Hvordan ser der ud? Hvem er du sammen med? Hvad føler du? osv.

Og hvis du ikke er, hvor du gerne vil være, så kan du vælge - men de færreste gør det. Vi kan tillade os sådan en slags livsdovenskab, som måske er et mærkeligt ord - men det er fordi, jeg sjældent møder mennesker der er dovne. Men jeg møder mange, som ikke længere er ambitiøse med sig selv og deres potentiale, og med det de kan udrette og opleve i deres liv. Og det synes jeg passer på ordet Livsdoven.

Vi tænker alt for ofte ikke, over muligheden for at sætte en retning og træffe et valg.

Når vi gør det - træffer et Livsvalg, så er det ofte når vi er helt slidt ned, løbet ind i en "mur/faldet i et hul" af stress, eller har pådraget os en sygdom. På det tidspunkt understreger livet, hvad vi ikke ønsker.

Og så gør vi måske noget andet. Men ind til da er vi Livsdovne.

En af de vigtigste ting, jeg forstod mens jeg skrev bogen var:

.

Livet er en gave til dig.

Husk at alle gaver skal modtages af os,

før de bliver vores.

Der er en video, jeg gerne vil vise dig HER

Mine egne erfaringer i livet og det jeg møder i klinikken er, at vi har glemt, at vi har denne mulighed. Vi er på mange måder blevet utroligt gode til at administrere livet i stedet for at leve det. Vi har glemt, at modtage livet og opleve det med nysgerrighed og glæde? Jeg synes at det er interessant, og har gjort mig tanker omkring det - for når først vi har oplevet LifeFullness, så vil vi have mere. Det er ikke længere muligt at nøjes...

Jeg tror at det handler om, at vi bliver udfordret på vores behov for tryghed. Kan du mon genkende det? Det er rart, at andre forstår og helst også er enige det vi tænker, siger og gør, og det er godt at være tryg. Og det er dejligt - men ikke for enhver pris for mig. Jeg har fundet prisen for høj at betale, hvis det betyder, at jeg ikke har et sundt forhold til mig selv, og det som giver dyb mening for mig. Men det vidste jeg ikke den gang, da jeg for snart 3 årtier siden fandt ud af, at jeg var gået fejl af mit liv.

Jeg var blevet en rigtig dygtig administrator - men jeg var ikke god ved mig.

Hvis vi vil løfte os over at være administratorer af vores tid og de opgaver vi får dagen til at gå med, så må vi tænke i Livsstyring.

Men mere i retning af ønsket om at fylde livet med LifeFullness i erkendelse af, at LifeFullness kommer, når du vælger et indhold du ønsker i livet - og du derfor skal livsstyre

Du kan læse mere om Lederskab og Kærlig og Livsstyring HER.

Vil du ud af administratorsituationen – den hvor vi forholder os til det som er alle andres indhold, mål, meninger, situationer og oplevelser - og træde ind i din dagsordenen.

Så er LifeFullness®Magasin skabt ud fra den forudsætning. og "OM" i Magasinet er:

"Det vigtigste vi kan gøre i vores liv er at sige Ja til det. Ja, til livet som er vores og Ja til os selv. Her i LifeFullness® Magasin udforsker vi – fra alle livets mangeartede vinkler, hvorfor det nogen gange for nogen – og for andre det meste af tiden, er så svært det der med livet? Hvor er det vi spænder ben for os selv? Hvordan kan vi forstå sundheden, livet og os selv? Hvordan kan vi lære af modgangen og være sammen med vores følelser. Hvad betyder vores valg og hvad betyder det at tage lederskabet i vores liv? Intentionen er at lade mangfoldighed, generøsitet, omsorg, mod, visdom, inspiration, kreativitet, glæde, potentiale og kærlighed strømme igennem alt du finder her i LifeFullness® Magasinet. Mit navn er Pia Tingstedt og min vision er at skabe en platform som bidrager til en grundlæggende forståelse af livets enkelthed og genialitet, og vores mulighed for at tage lederskabet for egen sundhed og velvære når vi vælger retning og indhold i vores liv".

LifeFullness® Magasin

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: